Uzené kuře je sice méně známé nežli uzený bůček, ale rozhodně mu to na chuti neubírá. Je to totiž opravdová pochoutka. Především pro toho, kdo si rád pochutná na libovém a jemném mase. A rozhodně nevěřte tomu, že uzené kuře bude vysušené a fádní. Pokud jste takové ochutnali, pak bylo buď špatné naložené nebo špatně vyuzené. Správné vyuzené kuře je totiž šťavnaté a lahodné. Povíme si tedy, jak na uzené kuře. Pokud budete udit více kuřat najednou (což je ekonomičtější), pak se snažte vybrat stejnou velikost. Kuřata zbavte povislých kousků kůže a pochopitelně také zbytků peří. Pak kuřata rozkrojte na dvě poloviny. Zajistíte si tím dokonalé prouzení ze všech stran.

Uzení kuřat je velice jednoduché

Důležitou součástí je každopádně naložení masa. Kuře stačí naložit na 24 hodin. Není nutné používat česnek a jiné komplikované marinády. Vaše uzené kuře uvítá pouze sůl a mletou červenou papriku. Při nakládání se nebojte vetřít sůl do všech zákoutí masa i kůže. Přesolení se bát nemusíte. Pak posypte kuřata paprikou tak, aby jí byla celá pokryta. Sáček papriky vám vystačí zhruba na dvě kuřata. Pokud dáte víc, nic se neděje.

2.3/5 - (3 votes)